Erilainen loma kolumbialaisella kahvitilalla

Por una Sonrisa vuokraa hallinnoimaansa Casa Blancan maatilaa turisteille saadakseen lisätuloja toimintaansa. Maatila sijaitsee 1200 metrin korkeudessa parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Bogotasta. Se on kaukana liikenteen melusta ja turistivirroista. Ilmasto on lähes trooppisen lämmin ja kasvillisuus rehevää.

Tyylikkäässä päärakennuksessa on viisi makuuhuonetta omalla kylpyhuoneella, ja matkailijoiden käytössä on myös retkeilymajatyyppinen pienempi asuinrakennus, uima-allas, grillikatos, poreamme ja kaksi saunaa. Toinen saunoista on tiiliverhoiltu sähkösauna uima-altaan vieressä ja toinen suomalainen hirsisauna, joka sijaitsee hieman syrjemmällä banaanipuun katveessa. Sen terassilta voi katsella maatilan vieritse virtaavan Rio Dulce -joen kuohuja. Pimeän laskeuduttua voi nähdä tulikärpäsiä, mutta hyttysiä ei ole juuri ollenkaan.

Osa Casa Blancan viehätystä on kahvin viljely, josta vastaa portinpielen mökissä asuva tilanhoitaja Enrique. Hän auttaa mielellään pulmatilanteista ja huolehtii pientä korvausta vastaan siitä, että keittiössä on joka aamu oman tilan herkullisia banaaneja, appelsiineja ja avokadoja

Casa Blanca sijaitsee rauhallisella Sasaiman alueella, jossa ulkomaalainenkin turisti voi liikkua turvallisesti. Ympäröivillä vuorilla risteilee patikoimiseen soveltuvia pikkuteitä upeitten maisemien keskellä, ja lähellä maatilaa on idyllinen Sasaiman kylä, jonne voi kävellä edullisille ostoksille tai nauttimaan pienten kahviloiden ja ravintoloiden herkuista. Sunnuntaisin Sasaimassa on markkinat, ja silloin läheisiltä maatiloilta saapuu väkeä kukkuroilleen kuormatuilla maastoautoilla.

Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Sasaimasta on Kolumbian
perintökohteisiin kuuluva Guaduasin kylä, joka tunnetaan värikkäästä historiastaan
ja hyvin säilyneestä siirtomaavallan aikaisesta keskustasta. Sen lähellä on
kaunis Salto de Versallesin vesiputous ja Piedra de Capiran
näköalapaikka, josta voi selkeällä säällä ihailla lumipeitteisiä vuorenhuippuja ja
alhaalla laaksossa virtaavaa Magdalenajokea.


Omatoimimatkailijoiden helmikuu

28.1. - 28.2. 2019 Casa Blanca on varattu suomalaisille omatoimimatkailijoille. Matkaille lähtijä voi valita itse lähtöpäivänsä ja oleskelunsa pituuden tai matkustaa ryhmän mukana 28.1. - 20.2. Ilman aterioita majoitus päärakennuksessa 22 - 25 euroa/hlö/vrk. Kahden hengen huone yhdelle 40 euroa/vrk. Yöpyminen retkeilymajassa 18 euroa/hlö/vrk. Mahdollisuus on myös puolihoitoon, hinta 10 euroa/vrk. Kyselyt ja varaukset: info@kotikatulapselle.com, puhelin 044 3667009. Perimme majoituksen varanneilta pienen varausmaksun, jonka hinta määräytyy oleskelun pituuden mukaan.