Erilainen loma kolumbialaisella maatilalla

Koti Katulapselle ry:n kolumbialainen yhteistyöjärjestö Por una Sonrisa hankkii tuloja toimintaansa vuokraamalla perheille ja ryhmille kahden hehtaarin suuruista Casa Blancan maatilaa, joka sijaitsee turvallisessa Sasaiman kunnassa kaukana turistivirroista ja liikenteen melusta. Bogotaan on matkaa vain 80 km.

uima-altaalla.jpg

Casa Blancan luonnonkivistä rakennetussa päärakennuksessa on viihtyisät oleskelutilat ja viisi makuuhuonetta, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone. Matkailijoiden käytössä on myös yhteismajoitukseen soveltuva pienempi asuinrakennus. Majoitustilaa on parillekymmenelle hengelle.

Maatilalla on suomalainen hirsisauna, grillikatos, poreamme ja uima-allas, jonka taitse virtaa Rio Dulce -joki monine pienine koskineen. Kosken pauhina hallitseekin linnunlaulun ohessa maatilan äänimaisemaa.

Monet ovat kuvailleet Casa Blancaa paratiisiksi. On värikkäitä lintuja ja perhosia, ja kukkivissa pensaissa voi nähdä kolibreja mesiaterialla. Appelsiinit, mangot ja avokadot ovat suoraan puusta poimittuina uskomattoman herkullisia, ja ainutlaatuisen makunautinnon tarjoaa myös oman tilan vastapaahdettu kahvi. Matkailijoiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta huolehtii oma tilanhoitaja. Maatila tarjoaa erinomaiset puitteet paitsi virkistäytymiseen ja rentoutumiseen, myös retriittien, seminaarien ja kurssien järjestämiseen.

Sasaima sijaitsee noin 1200 metrin korkeudessa, ja ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Pilvettöminä päivinä lämpötila nousee 24-30 asteeseen, mutta yöt ovat aina miellyttävän viileitä.

Sasaiman kylä

Sasaimero-intiaanien mukaan nimetty Sasaiman kylä on Casa Blancasta parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Se on sekä arkkitehtuuriltaan että elämäntavaltaan perinteinen. Keskustaa hallitsee kaksitorninen kirkko, sasaima_kyla.jpgjonka edessä on viehättävä puisto vanhoine jättiläispuineen. Torin ympärillä on muutamia ristikkäisiä katuja täynnä pieniä erikoisliikkeitä, ruokakauppoja ja katukahviloita. Elämä on kiireetöntä, ja rehellisyyttä ja muita perinteisiä arvoja kunnioitetaan. Ulkomaalaisen turistinkin on Sasaimassa turvallista liikkua. Hintataso on hyvin edullinen Suomeen verrattuna.

Viidakkoretkella.JPG

Retkeilykohteita

Sasaiman seudulla on vaellusreittejä upeissa vuoristomaisemissa, ja opastetuilla viidakkoretkillä voi ihailla vesiputouksia ja koskematonta luontoa. Myös lähiseudun kaupungeissa on paljon katsottavaa ja koettavaa. Kollektiivitaksilla pääsee puolessa tunnissa viehättävään Villetan kaupunkiin ja sen lähellä sijaitsevaan seikkailupuistoon, jossa voi kokeilla erilaisia extreme-lajeja, mm. koskenlaskua ja kalliokiipeilyä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen on myös vuonna 1572 perustetun Cuaduasin pikkukaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta. Villetasta on Cuaduasiin vain 30 km.

Kolumbia houkuttelee taas matkailijoita.

KUVIA CASA BLANCASTA

Kuvia Facebookissa


Näytä suurempi kartta