Erilainen loma kolumbialaisella maatilalla

Koti Katulapselle ry:n kolumbialainen yhteistyöjärjestö Por una Sonrisa hankkii tuloja toimintaansa vuokraamalla yhteisöille ja ryhmille kahden hehtaarin suuruista Casa Blancan maatilaa, joka sijaitsee kaukana turistivirroista ja liikenteen melusta. Bogotaan on matkaa vain 80 km.

uima-altaalla.jpg

Casa Blancan päärakennuksessa on viihtyisät oleskelutilat ja viisi makuuhuonetta, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone. Matkailijoiden käytössä on myös yhteismajoitukseen soveltuva pienempi asuinrakennus. Majoitustilaa on 16 hengelle. Maatilalla asuva tlanhoitaja huolehtii matkailijoiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.

Maatilalla on hyvin hoidettu piha-alue kukkaistutuksineen, ja hieman syrjemmällä on kahvipensaiden ja banaanipuiden ympäröimä suomalainen hirsisauna, jonka terassilta on näkymä vuorilta laskeutuvalle Rio Dulce -joelle. Pienten koskien pauhina hallitseekin linnunlaulun ohessa maatilan äänimaisemaa.

1200 metrin korkeudessa sijaitseva Casa Blanca on kuin paratiisi värikkäine kukkineen, lintuineen ja perhosineen. Appelsiinit, mangot ja avokadot ovat suoraan puusta poimittuina uskomattoman herkullisia, ja ainutlaatuisen makunautinnon tarjoaa myös oman tilan vastapaahdettu kahvi. Alue on turvallinen, ja kävelyretkillä voi ihastella huikean komeita maisemia ja nauttia lähes trooppisesta lämmöstä. Retken jälkeen on mukava pulahtaa Casa Blancan omaan uima-altaaseen.

Vajaan kahden kilometrin päässä Casa Blancasta on idyllinen Sasaiman kylä, jonne voi kävellä hoitelemaan kauppa-asioita tai nauttimaan pienten ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta. Kylä on sekä arkkitehtuuriltaan että elämäntavaltaan perinteinen. Keskustaa hallitsee kaksitorninen kirkko, sasaima_kyla.jpgjonka edessä on viehättävä puisto vanhoine jättiläispuineen. Sunnuntaisin Sasaimassa on markkinat, joille saapuu väkeä läheisiltä vuorilta maastoautoilla tai hevosen selässä.

Viidakkoretkella.JPG

Retkeilykohteita

Sasaiman seudulla on vaellusreittejä, ja opastetuilla viidakkoretkillä voi ihailla vesiputouksia ja koskematonta luontoa. Kollektiivitaksilla pääsee puolessa tunnissa viehättävään Villetan kaupunkiin, ja Villetasta noin 30 kilometrin päässä on vuonna 1572 perustettu Cuaduasin pikkukaupunki, jossa on hyvin säilynyt historiallinen keskusta.

Kolumbia houkuttelee taas matkailijoita.

KUVIA CASA BLANCASTA

Kuvia Facebookissa


Näytä suurempi kartta