Shiela_ja_lapsia_3_HDR.jpg

Filippiinit

Apua Mindanaon lapsille

Koti Katulapselle ry tukee irlantilaissyntyisen Terry Lockhartin perustamaa Tubay Children´s Village -järjestöä, joka tekee ennaltaehkäisevää katulapsityötä Filippiinien toiseksi suurimmalla saarella Mindanaolla. Terry Lockhart sairastui vakavasti elokuussa 2013, ja siitä lähtien toimintaa on johtanut hänen vaimonsa Shiela Lockhart. Terry menehtyi heinäkuussa 2016.

Mindanao on yksi maailman köyhimmistä ja unohdetuimmista kolkista. Vuosikymmeniä jatkuneiden aseellisten konfliktien seurauksena saarella on satoja tuhansia sisäisiä pakolaisia. Muita ongelmia ovat toistuvat luonnonkatastrofit, äärimmäinen köyhyys, aliravitsemus, korruptio, alhainen koulutustaso, lapsityövoiman laajamittainen käyttö ja lapsisotilaiden suuri määrä. Tuhansia mindanaolaisia lapsia ajautuu joka vuosi kadulle ja sitä kautta protituoiduiksi, narkomaaneiksi ja rikollisiksi. Monet kuolevat ennen aikuisikää.

Kummien tuella kouluun

lapset_portailla.jpg

Tubay Children´s Village -järjestö auttaa riskityhmiin kuuluvia lapsia tarjoamalla heille mahdollisuuden koulunkäyntiin ja normaaliin lapsuuteen. Koti Katulapselle ry on Tubay Children´s Villagen ainoa yhteistyöjärjestö, joten lähes kaikki taloudellinen tuki tulee Suomesta. Vuosittainen avustussumma on noin 25 000 euroa.

Tubay Children's Village tekee ennaltaehkäisevää katulapsityötä. Kummi- ja projektivaroin tuetaan parinkymmenen kotona asuvan lapsen koulunkäyntiä ja annetaan hätäapua luonnonkatastrofien uhreille ja äärimmäisessä köyhyydessä eläville perheille.

KUVIA TUBAYN LASTENKODISTA

Koti Katulapselle -tiedotuslehti, tammikuu 2017

Filippiinien Viidakkouutiset, elokuu 2016

KATSO TERRY LOCKHARTIN HAASTATTELUT (TV7 2010):

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=11938

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=11939