Erilainen loma kolumbialaisella kahvitilalla

Por una Sonrisa vuokraa hallinnoimaansa Casa Blancan maatilaa turisteille saadakseen lisätuloja toimintaansa. Maatila sijaitsee 1200 metrin korkeudessa parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Bogotasta. Se on kaukana liikenteen melusta ja turistivirroista. Ilmasto on lähes trooppisen lämmin ja kasvillisuus rehevää.

Tyylikkäässä päärakennuksessa on viisi makuuhuonetta omalla kylpyhuoneella, ja matkailijoiden käytössä on myös retkeilymajatyyppinen pienempi asuinrakennus, uima-allas, grillikatos, poreamme ja kaksi saunaa. Toinen saunoista on tiiliverhoiltu sähkösauna uima-altaan vieressä ja toinen suomalainen hirsisauna, joka sijaitsee hieman syrjemmällä banaanipuun katveessa. Sen terassilta voi katsella maatilan vieritse virtaavan Rio Dulce -joen kuohuja. Pimeän laskeuduttua voi nähdä tulikärpäsiä, mutta hyttysiä ei ole juuri ollenkaan.

Osa Casa Blancan viehätystä on kahvin viljely, josta vastaa portinpielen mökissä asuva tilanhoitaja Enrique. Hän auttaa mielellään pulmatilanteista ja huolehtii pientä korvausta vastaan siitä, että keittiössä on joka aamu oman tilan herkullisia banaaneja, appelsiineja ja avokadoja

sa Blanca sijaitsee rauhallisella Sasaiman alueella, jossa ulkomaalainenkin turisti voi liikkua turvallisesti. Ympäröivillä vuorilla risteilee patikoimiseen soveltuvia pikkuteitä upeitten maisemien keskellä, ja lähellä maatilaa on idyllinen Sasaiman kylä, jonne voi kävellä edullisille ostoksille tai nauttimaan pienten kahviloiden ja ravintoloiden herkuista. Sunnuntaisin Sasaimassa on markkinat, ja silloin läheisiltä maatiloilta saapuu väkeä kukkuroilleen kuormatuilla maastoautoilla.

Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Sasaimasta on Kolumbian
perintökohteisiin kuuluva Guaduasin kylä, joka tunnetaan värikkäästä historiastaan
ja hyvin säilyneestä siirtomaavallan aikaisesta keskustasta. Sen lähellä on
kaunis Salto de Versallesin vesiputous ja Piedra de Capiran
näköalapaikka, josta voi selkeällä säällä ihailla lumipeitteisiä vuorenhuippuja ja
alhaalla laaksossa virtaavaa Magdalenajokea.


Ryhmämatka helmikuussa 2023

Yhdistys on suunnittelemassa Kolumbian-matkaa 2. 2. - 17. 2. 2023. Matkaohjelmaan kuuluu lomailua Casa Blancan maatilalla ja parin päivän retki Karibialle. Majoitus (jaettu kahden hengen huone) ja puolihoito Casa Blancassa 550 euroa ja edestakaiset lennot noin 1000 euroa. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 280 euroa. Sekä meno- että paluumatkalla yövymme Madridissa, jossa jää aikaa nähtävyyksiin tutustumiseen. Jos olet kiinnostunut, otathan yhteyttä mahdollisimman pian joko sähköpostitse tai puhelimitse: info@kotikatulapselle.com, puh. 044 3667009. Matka toteutetaan, jos saamme kokoon edes pienen ryhmän.


Matka-aikataulu
2. 2. - 17. 2. 2023


Lento Helsinki - Madrid 2.2. tai vaihtehtoisesti 1.2.


Yöpyminen Madridissa


Aviancan lento Madrid – Bogotá 3. 2. klo 8:55 -– 13:20


Bogotan lentokentältä kuljetus Casa Blancan maatilalle


12 . 2. kuljetus Bogotaan, josta lento Karibialle (Santa Marta)


15. 2. paluu Bogotaan, ja sen jälkeen Bogotan nähtävyyksiin
tutustumista


Aviancan lento Bogota-Madrid 15.2. klo 23:30


Perillä Madridissa seuraavana päivänä 16. 2. klo 15:20


Yöpyminen Madridissa


lento Madrid – Helsinki 17. 2.


Retki Karibialle arviolta 250 euroa.


Kolumbiaan tarvitaan rokotepassi tai negatiivinen testitulos, mutta keltakuumerokotus ei

ole tarpeellinen kohteissa, joissa vierailemme. Myöskään
malarianestolääkitystä ei tarvita.


Koti Katulapselle -lehden "matkailunumero" vuodelta 2020

Video vuoden 2020 matkalta
Sasaiman kylän puistossa asustava laiskiainen pentunsa kanssa.